Ако САД побара, косовските безбедносни сили веднаш ќе заминат за Украина

 56 

Полковникот на Косовските безбедносни сили Сефер Исуфи изјавиле дека доколку САД побараат од КБС да учествува во конфликтите во Украина, КБС веднаш ќе си замине, пренесува „Газета експрес“.

САД веруваат дека КБС, со своите оперативни способности, може да поддржи заедничка работна група на Соединетите држави и нивните сојузници, и ние сме подготвени да одговориме во секое време“, изјави тој за „Т7“.

Пред една година КБС испрати војници во мировна мисија во Кувајт, под команда на Националната гарда на Ајова.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment