А маските, бе Венко Филипче , кај ти се маските со новинар(к)иве?

 114 

Jordanka Ruse Ivanovska-Joci

19 мин.  · Со 409 позитивни и 9 починати за 24 часа, ,,журката” на #Венка_Ражњатович_Веци и СДСМ – продолжува со полна пареа! Со селфија, лигавење, кезење и куп,,независни” новинарки наоколу него, облечени како да ќе им треба донаторска акција на ФБ викана – ,,да донираме по 100 ден и да ги облечеме пристојно медиумскиве работнички”.ℹ На нашата Веци ова му е петта ,,опроштајна” журка со новинарки, ако добро бројам?! Со чии пари храни по кафани овој?А, Сашка Цветковска кога ќе истражи корупција во здравство, место да сее магла со теми од пред 30 години, чисто да не помислиме таргет и` се олигарси, па после 2 продуженија да се прекине причата од непознати причини?Мизерии!ℹ Иначе јас не сум новинарка од 2017 година, десет пати тоа го имам јавно напишано и молам сите тоа да го почитуваат и да престанат да ме ставаат во друштво со овие! Ја за овие сум ТОП ГАН!Кога јас се бавев со новинарство ниту некому се лигавев, ниту имав дамка врз мене! Напротив, сечев со ,,мачетата” и тогаш и сега!

Венко Филипче

29 мин.  · Новинарите одиграа клучна улога во пандемијата, тие беа партнер на министерството за што секогаш ќе им бидам благодарен. Нивниот фер, коректен и професионален однос придонесе за навремено и точно информирање на граѓаните за исклучително кризна тема. Изградивме одлични односи кои ќе продолжам да ги негувам и по заминување од позицијата. Верувам дека како министерство поставивме нов стандард во комуникацијата преку постојано и транспарентно информирање на јавноста. Вечерва се дружиме во име на одличната соработка.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment