Битола:Полицијата санкционира 20 возачи за пречекорување на максималната дозволена брзина

На 02.01.2022 на подрачјето на СВР Битола била спроведена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од пропишаната. Притоа, биле преземени вкупно 20 мерки, од кои 14 за пречекорување на максималната дозволена брзина во населено место и 6 за пречекорување на брзината надвор од населено место. За сите неправилности издадени се соодветни поднесоци.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment