Битола вкупно 14 осудени за педофилија, однив двајца се осудени на доживотен затвор

 112 

Битола вкупно 14 осудени за педофилија од 2010 година се досега. Однив двајца се осудени на доживотен затвор, ослободени се 9 лица тие ја одлежале затворската казна.

Затворска казна одлежуваат која се уште не им завршила вкупно 5 лица од Битола од кои две имаат доживотна робија а останатите 3 осуденици, едното од нив во 2017 година е осудено на 16 години затвор, нему казната за затвор му истекува во 2023 година а делото за кое е осуден е полов напад врз дете кое не наполнило 14 години и по член 193 Прикажување на порнографски материјал на дете. Другото лице кое се уште е во затвор а исто е од Битола е осудено во 2016 година на затворска казна од 11 години, казната му истекува во 2026 година а делото за кое одлежува е по член 188 полов напад врз дете кое не наполнило 14 години, во 2016 е осуден битолчанец на 7 години затвор, две доживотни казни за двајца битолчани од кои едната е пресудена од 2021 април и двете доживотни се по член 199 од КЗ- полов напад врз дете кое не наполнило 14 години.

Снежана.А

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment