Битолски весник:Сопственикот на ТВ Орбис гради згради во Охрид!?

Loading

Битола некогаш имаше и повеќе телевизии но згаснаа, прва згасна ТВ Меди , па згасна ТВ Мега и на крај згасна ТВ Орбис.

Телевизија Меди беше првата отворена телевизија во градот, а телевизијата Мега беше најнова која и најбрзо згасна, Орбис беше долго на сцената, но згасна и таа. Мега згасна средината на декември 2017 година

Бо продолжение прочитајте ја објавата на Битолски весник

/ Сопственикот на ТВ Орбис гради згради во Охрид!?

Сопственикот на ТВ Орбис гради згради во Охрид!?

Posted by: Битолски Весник in Вести August 6, 2021 0 127 Views

Екс сопственикот на ТВ Орбис, која неодамна отиде во стечај, откако ја  згасна една од најпрофитабилните локални телевизии во Битола, која за време на владеењето на Никола Груевски оствaруваше енормно големи приходи, реши да се преорентира во друг бизнис.

          Сега тој, наместо со новинарство,  според извори на порталот на Битолски весник се занимава со градежништво и гради згради во Охрид.

          Чудно е како човекот кој немаше  пари да ја одржи телевизијата и на вработените да им исплаќа редовно минимални плати, оддеднаш, откако ја ликивидира телевизијата, најде средства да гради станбено деловни згради.

          Многумина сметаат дека тој намерно ја пуштил телевизијата во стечај за да се прави жртва на Владата на Заев.

цел текст тукаhttp://bitolskivesnik.mk/sopstvenikot-na-tv-orbis-gradi-zgradi-vo-ohrid/

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment