Битолчани да пријават дива депонија, преку веб платформата „Пријави проблем“ или на contact@bitola.gov.mk

Loading

ОПШТИНАТА И ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЈА ЗАПОЧНАА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО БИТОЛА

Акцијата продолжува и во следниот период, а граѓаните имаат можност дополнително да пријавуваат диви депонии преку веб платформата „Пријави проблем“ или на електронската адреса contact@bitola.gov.mk.Со ваквиот пристап, локалната самоуправа во соработка со граѓаните, ќе овозможи навремено расчистување и спречување на појавата на нови депонии кои имаат негативно влијание и врз животната средина.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment