Битолчани протестираа пред францускиот конзулат на Широк Сокак

 2,932 

Вчерашниот протест од страна на Битолчани беше како што рекоја против така наречениот нов предлог текст на Франција за решавање за отпочнување на преговорите на Македонија со Европската Унија и тргање на бугарското вето.

Битолчани порачаа дека текстот за нив е неприфатилив и најавија големо присуство на денешниот протест пред Владата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment