Буковчани:Да се отцепиме од општина Битола и да си бидиме самостојна општина Буково

 380 

🇲🇰 БУКОВСКА ФАМИЛИЈА 🌍 BUKOVO FAMILY 🇲🇰

Goran Kabro Kabrovski  · 44 мин.  · 

Добар ден

После неколку дена борба, иако општината и господинот Борче Димитровски уште наредниот ден после поројните дождови, ни излегоа во пресред и инстантно реагираа и побараа од КЈП Нискоградба-Битола хитно решавање на птоблемот создаден од истечните води од невремето, после 4 дена Нискоградба на терен за 5 минути само ја ослободија цевката од насобраната земја, а се друго истана така, иако тие се изведувачите на резилот од коцка покрај велосипедската патека за Буково.

Денес по С А М О И Н И Ц И Ј А Т И В А на нашиот сожител Vlade Straklevski целиот коловоз е исчистен, за да не си ги кршиме колите по нашата новоизградена велосипедска патека широка дури 3,2 метри со изроната коцка ос страните и пропаднати шахти.

Така си размислувам, што ако се отцепиме од општина Битола и сме самостојна општина Буково со наш буџет, па да не мораме да чекаме и да молиме некој и сами да си ја бркаме работата? Па еден чесен тим за интерес на Буково без ниедна кртина меѓу нас. Ќе биди подобро?

Во прилог слики од состојбата на патот – пред потоа и сега. Браво Владе и Поздрав до сите!

фб статус објавен во групата на фб Буковска Фамилија

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment