Во моментов се врши проверка по дојава за змија во шупа во Битола

 401 

Граѓани вчера нешто после 19 часот и 30 минути велат дека забележале змија која се упатила во шупа, во Битола. Имајќи во предвид дека немало осветлување во шупата во овој момент се врши проверка за дојавата . Повеќе детали штом заврши проверката

(ОБНОВЕНО)По дојава на граѓани екипа на Зоолошката градина од Битола заедно со директорката отидоа на лице место и целосно ја проверија шупата но не е пронајдена змија, проверка е направена и во околните објекти и простор по што екипата се повлече.

Во 2016 та година ЈП Комуналец имаше ваква интервенција при што тогаш змија беше отстранета во близина на центарот на градот

Денес од ЈП Комуналец рекоја дека не биле надлежни за вакви интервенции

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment