Во општина Долнени одржан состанок помеѓу градоначалникот Ибески, помошник началникот на СВР Битола Шабани, и командири на п.о. Ропотово и п.с. Прилеп

 1,591 

Денеска (23.08.2022) во општина Долнени се одржа состанок помеѓу градоначалникот на општина Долнени, Урим Ибески, помошник началникот на СВР Битола Африм Шабани, командирот на Полициското одделение Ропотово, Ванеса Колашинац, командирот на Полициската станица Прилеп, Дарко Цуцулески. 

На средбата беше разговарано во врска со штетите од синоќешните поплави, кои се направени на подрачјето на општина Долнени, за безбедносната состојба на граѓаните по невремето, санација на штетите. Исто така, на состанокот стана збор и за функционирањето на  Локалниот совет за превенција.- информираат од СВР Битола

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment