Во текот на 11-те месеци од 2022 година на подрачјето на СВР Битола бележи намалување во бројот на извршени Тешки кражби

 17,193 

Во текот на 11-те месеци од 2022 година на подрачјето на СВР Битола бележи намалување во бројот на извршени Тешки кражби во куќи и станови намалување за -5% споредено истиот период од 2021 година. Тешките кражби регистрирани на подрачје на СВР Битола најчесто се извршени во куќи, станови и викендици со што е постигната ефикасност на нивно расветлување од 27%.

Во делот на криминалитет во Битола за овие 11 месеци од 2022 година расветлени се 295 кривични дела за разлика од минатата 2021 односно постигната е ефикасност од 38 %. Од нив во куќи и станови расветлени се 90 кривични дела или постигната е ефикасност на расветлување од 28 %.- информираат од СВР Битола

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment