Во црквата „Свети Архангел Михаил“ во гевгелиското село Моин беше одбележан празникот на заштитникот

Loading

Со свечена литургија и свечен ручек денеска во црквата „Свети Архангел Михаил“ во гевгелиското село Моин беше одбележан празникот на заштитникот „Св.Архангел Михаил“ , Војводата на целата ангелска војска, архистратигот Михаил.

Свечената литургија и благословот над празничниот ручек и сите посетители на овој божји храм од името на Македонската православна црква и Гевгелиското Архиерејско намсништво ги испорача отец Влатко Бојков во присуство на бројни верници и граѓани од Моин.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment