ГАБРИЕЛА ИЛИЕВСКА И ТОНИ КОЊАНОВСКИ ПОД КОМАНДА ОД ВЛАДАТА НА СДСМ ЗА ЗАШТИТА НА СТРУМИЧКИТЕ ПАЗАРЏИИ ВО БИТОЛА

 1,024 

Покрај експресната одлука на коалицијата ВМРО ДПМНЕ и ПОИНАКУ за отстранување на битолските земјоделци и пазарџии од паркингот позади новиот пазар во “Нова Битола”, струмичани остануваат да си ја продаваат својата роба❗

?Општинската инспекција и вработените во ЈП Пазари тврдат дека немале никаква надлежност за нивно отстранување, односно, насоките им биле дадени да не ги отстрануваат поради меѓусебна соработка на општинската и централната власт❗

Битолските пазарџии се револтирани поради условите кои им беа ветени од директорката СОЊА КАРАПАШОВСКА, а не им се остварени во внатрешноста на пазарот❌

Одлуката во Совет која не беше поддржана од советниците на Левица, гласеше дека Битола ќе добие чист паркинг, здрава околина и соодветни услови за пазарџиите.

?Уште една лага на коалицијата ВМРО ДПМНЕ и ПОИНАКУ❗

Левица Битола

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment