Градоначалникот на Битола вечерва на терен со Зимската служба!Сите возила на Нискоградба ќе работат цела ноќ

 58 

❄️ Вечерва излегов на терен заедно со службите за зимско одржување на патиштата во општина Битола.🚚 Сите возила на ЈКП НИСКОГРАДБА и преку целата ноќ ги бидат на терен!🌨️ Улиците мораат да бидат навремено исчистени, посипани со ризла и сол и безбедни за движење на сите возила. 🚨Сепак апелирам сите да ги почитуваме пропишаните мерки за одвивање на сообраќајот во зимски услови за поголема безбедност на сите.- извести градоначалникот на Битола. На терен е и директорот на Нискоградба Зоран Талевски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment