Градоначалникот на Битола е на терен со кризниот штаб,активни ќе бидат цела ноќ

Loading

Вечерва сум на терен со дел од кризниот штаб кој ќе биде мобилен и активен во текот на целата ноќ. Ги посетивме Итната помош и Противпожарната единица, како и делови од градот каде доминираат висококатници и има поголеми штети. Исто така Би сакал да ги известам граѓаните дека на утрешната седница на Совет ќе биде предложена дополнителна точка на дневен ред за формирање на комисија за надомест на штетите од земјотресот.- објави градоначалникот на Битола Тони Коњановски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment