ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТОНИ КОЊАНОВСКИ СЕ ЛУКСУЗИРА НА ОПШТИНСКА СМЕТКА, НО НЕМА БУЏЕТ ЗА БЕСПЛАТНИ ГРАДИНКИ

 1,149 

Гаврил Трајковски фб објава –

На моето прашање, Која е потребата да се трошат општински пари за угостителски услуги?

Добив одговор (види ја сликата).

Градоначалникот нема пари за бесплатни градинки по примерот на неговиот партиски колега од Кавадарци, за кој една независна група насловена како “Поинаку” го земаше за пример како треба да се работи!

Додека Градоначалникот си троши пари за пречек на гости, Претседателката на Совет Габриела Илиевска како коалиционен партнер одбиј да ја стави точката на Дневен ред на една од минатите седници.

Здружено го чуваат буџетот и се луксузираат на сметка на граѓаните!

Парите на битолчани се трошат на пречеци на разни функционери од државата и надвор, а градинките ќе почекаат!

Ова за ДПМНЕ и Поинаку не е прва збратимена зделка, ги има многу а најфамозна е кражбата на 4.000.000 милиони денари буџетски пари за здружението ПСК Пелистер доделени со Одлука на совет со што го штитат Градоначалникот од кривична постапка.

Ваквата соработка на Претседателката и Градоначалникот е опасна по буџетот на Општина Битола!

#ЛевицаОдСоветите

Гаврил Трајковски советник Левица Битола

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment