Денес и утре посебен сообраќаен режим на подрачјето на Битола

 3,828 

Соопштение

Утре 04.11 и 05.11 на територијата на СВР Битола ќе бидат преземени посебни
мерки за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот поради присуството
на подрачје на Битола и битолско и тоа на 04.11 посета од страна на
Потпретседателката на Р. Бугарија, Илијана Јотова како и присуство на
Претседателот на РСМ г-н Стево Пендаровски и Премиерот Димитар
Ковачевски на 05.11 по повод одбележување на годишнина од постоењето на
РЕК Битола.
Од тие причини, СВР Битола на територијата на Битола и околината на 04.11. и
05.11 ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќај при што до сите граѓани
учесници во сообраќајот апелираме да се почитуваат наредбите кои ќе ги
даваат униформираните полициски службеници и да ги почитуваат
сообраќајните правила и прописи, како и сообраќајната регулатива за
променетиот режим на сообраќај со цел безбедно и непречено одвивање на
сообраќајот.

СВР Битола

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment