Директно известување од канцеларијата Македонец за Македонец . Што покажуваат изминати денови на терен?

 1,004 

Уплашен народ кој сака да види искрена и чесна борба за Македонија и во неа да нема политика и политичка партија.

Поделеност околу тоа дали е изгубена Македонија!? Некои мислат дека се е во готово но многу пак мислат дека Македонија е светост што неможе да се уништи. Теренската активност покажува потреба од поголема и секојдневна активност во која ќе се споменува Македонија,Аманет,Борба, Јас, Ние… Нас не ни се потребни водачи , Народот е сам по себеси водачот. Нас ни требат борци.Македонец за Македонец ,во тешките моменти за Македонија. Орг.Аманет 1903-та Скопје,се бори ,веќе три години . Самостојно без помош од партии и политички активисти .Борците за Македонската Кауза делуваат ,со 16 организирани протести противу најголемиот ПРЕДАВНИК во Историјата на Македонија и неговата владаечка гарнитура.

Со помош на нашите загрозени сограѓани погодени за време на пандемијата на Корона ,проекти кои што ги оставаме во Аманет на идни поколениа ,како што е патот во село Кнежје … Во некои нови проекти ,потребни ни се партнери и поединци во опшеството кои што ќе ги осознаат проблемите ,а потоа ќе се обврзат да работат заедно со нас,кон промени.

Погледнете и вклучете се,бидејќи единствениот начин со кој на Македонија можеме да и помогнеме е да му дадеме шанса на Македонецот за да се бори за неа. Сите да дејствуваме заедно под едно Знаме и една парола “МАКЕДОНЕЦ ЗА МАКЕДОНЕЦ”

соопштение од канцеларијата Македонец за Македонец

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment