ЗА СИЛАТА НА МОЛИТВАТА СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТ

Loading

Свети Јован Златоуст за силата на молитвата рече:

„Молитвата е најсилното оружје, ризницата која никогаш не празни, неисцрпно богатство, безбрано пристаниште, темелот на мирот, коренот, изворот, мајката на сите добрини, посилен од кралството. Но, јас зборувам за молитва што лежи не само на усните, туку се издига од длабочините на срцето. Сè повисоко се издигнува молитвата кога излегува од вознемирено и побожно срце. И, за да знаете дека молитвата што е направена за време на потреба најпрво се слуша, еве што вели пророкот: „Во мојата неволја го повикав Господа, и тој ме чу“ (Псал. 119.1).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment