Зборовите што ние битолчаните не можиме, а да не ги изговориме барем еднаш во денот !

Loading

:)

ајде малце битолски

але шозбораш..мајтап бе никој не си можи со нас 

але оти поќе немом да ги гледам сликите ?

1 слика 1.000.000 дешафки

сместа

дандало

има да те нема од овде

Да се живее во најградскиот град е привилегија. Да се живее во Битола значи да бидеш дел од најкултурниот народ во Македонија. Да се биде Битолчанец значи живот!

Типичен Битолчанец си ако:

1. Се чекаш пред „компирчиња“ или „кај Мара“.

2. Вртиш 20 круга од One до „Офицерски“ и после пак нагоре се дури не најдиш место за на кафе.

3. Во сабота насабајле стануваш во 10 за да фатиш место за на кафе.

4. Ги познаваш Паљото и Идриз.

5. Од се срце сеуште се надеваш дека ракометот повторно ќе заживее.

6. Во недела одиш и пиеш кафе „Молика“.

7. Хамбургерот од „кај Бомбата“ или „Смешното“ ти е најубав. Ако не си при пари, празен од „Чили“ не ти бега.

8. Познат ти е терминот ВПШ.

9. Знаеш дека Битолчанки се најубави и најсредени девојки

10. Ако не седниш на кафе низ Корзо, како да не си бил воопшто излезен.

зуле’марка 

оре ШПИЦНАТА ова

Чактиса бе

шосторе напор ти бе чоек

Шо ми се понашаш бе ??

;)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment