Здружение Македонски Аманет ,вчера пред Собрание,делеше знамиња со порака на Гоце Делчев

 200 

Здружение Македонски Аманет ,вчера пред Собрание,делеше знамиња со порака на Гоце Делчев

Вчера пред Собрание ,меѓу илјадници луѓе,кои што протестираа против францускиот предлог,Македонски Аманет,со новата порака до Пратениците кои што одлучуваат за судбината на Македонија. “За се што се случува,Народот одлучува ” Со поделба на 600 знаменца со пораката на Гоце Делчев Македонски Аманет го крена моралот на протестанти.Се вееше на сите страни “Македонија е Жива” Македонски Аманет како и минатите 11 дена и денес продолжува со искажување на својот револт ,во името на сиот македонскиот Народ .Протести пред Законодавен Дом во Скопје продолжуваат и денес . Македонец за Македонец Македонија е Жива

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment