Знајш ти кој/а сум јас???

 654 

Не ретко се случува низ реалниот живот да наидете на личности кои ако нешто не им е по ќеф … ќе ви се обратат со , Знајш ти која сум или кој сум јас? Ти мене уште не ме знајш.

Е јас на вакви зборови се смејам и тоа како, ааа чекај можеби тој или таа ја измислиле струјата, водухот, а можеби и отишле на месечината па можеби затоа и не се знаеме. Сите сме ние никој и ништо, обични печалбари за корка леб, за дом, за автомобил за живот. Затоа само ниска личност може пред друга личност сама да се воздигнува која е или кој е. Тоа можеби во минатото нешто значело , сведоци сме дека денес е бесполезно ама, се додека сами некој се преценуваат кој се, па имале вујко владика и сл, се дотогаш нема да не биде.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment