Известување од канцеларијата МАКЕДОНЕЦ ЗА МАКЕДОНЕЦ

 410 

Од канцелариски до теренски,активностите од ден на ден,се повеќе покажуваат дека Канцеларијата Македонец за Македонец може да биде почетна точка на секој прав и искрен борец за Македонската Кауза.

Будење на свеста кај Македонецот дека може,од своето непостоење во сопствената Држава да се стори видлив и гласен како поединец во состав на Народот.Го користиме мигот за да ја овозможиме вечноста.Преку Аманет оставен со патот во селото Кнежје,преку Аманет оставен со гласот против сите предавства,направени за последните 4 години,од страна на најголемиот предавник во Историјата на Македонија,кон Македонецот во сопствената Држава.Три години оставаме Аманет под Каузата Македонец за Македонец.Имаме ли нешто поважно ?Доволно ли е ? Можеме ли ? Ние немаме поважно,не е доволно и мораме. И должиме на Македонија да бидеме Македонци .

Канцеларија Македонец за Македонец,со Македонците за Македонија. Подарок од нашата Канцеларија за сите членови,поддржувачи и секој со Идејно ист став,лепенка за телефон,шалт-табла или по избор. Македонец за Македонец,заедно за Македонија.Ве очекуваме. Аеродром,Три бисери,карши сендвичара Седмица. Застанете заедно со нас за Македонската Кауза ! Орг.Аманет 1903-та Скопје

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment