Ламбе го запали францускиот предлог: Ако мојата дијагноза е пироман, вашата е предавничка

 142 

Ако мојата дијагноза е пироман, вашата дијагноза е предавничка, кажа пејачот Ламбе Алабаковски, кој со македонската химна го отвори денешниот протест против францускиот предлог.

Алабаковски порача дека Преспанскиот договор, Договорот со Бугарија и францускиот предлог се фашизам и симболично го запали листот на кој беа испишани овие штетни договори за Македонија.

извор Сителhttps://sitel.com.mk/lambe-go-zapali-francuskiot-predlog-ako-mojata-dijagnoza-e-piroman-vashata-e-predavnichka

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment