Лебот кој беше од 34 -36 денари сега се продава за 42 денари

 737 

Цени каша- попара, секој втор ден различни. Ако знаеме дека претходно подолг временски период полубелиот сечен леб го купувавме по цена од 26 денари за еден, откако почна бранот на зголемување на цената денес истиот полубел сечен на парчиња леб, се продава по цена од 42 денари за еден а пред некој ден цената на овој леб се движеше од 34 – 36 денари. Неизвесно е дали и понатака ќе продолжи поскапувањето на основните производи потребни за живот

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment