ЛЕГЕНДА КОЈА СЕ ПРЕРАСКАЖУВА ЗА ЧУДОТО НА АРХАНГЕЛ МИХАИЛ

Loading

Легендата вели дека многу одамна, кога во манастирот живееле монаси, се случило големата река што ги вртела дванаесетте камења за селската воденица толку да надојде, што за малку ќе го одвлечкала манастирот. На монахот кој се молел на Господа да му помогне му се појавил пред очи Свети Архангел Михаил. Тој со копјето ја прободил земјата, отворил голема дупка и реката истекла во неа. Тоа чудо е претставено и на големата икона поставена над една од вратите во Манастирската црква во селото Крњево.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment