Манастирот Св. Атанасиј кај Смолево, се подготвува за големиот празник

Храм Св. Никола С.Лавци

24 јануари во 22:56  · ИЗВЕСТУВАЊЕНа ден 30.01.2022 година, (недела), во 14,30 часот, во Храмот Св. Никола, Лавци, надлежниот свештеник ке крева лепче за здравје, а по повод празникот Св. Атанасиј.Истиот ден во 16,00 часот, во манастирот Св. Атанасиј , Смолево, ке отпочне ВЕЧЕРНАТА ЦРКОВНА СЛУЖБА, а по повод денот.ГОЛЕМАТА УТРИНСКА ЦРКОВНА СЛУЖБА ке почне во понеделник на 31,01,2022 година во 08,00 часот, во манастирот Св. Атанасиј а по повод истоимениот празник.

Се известуваат верниците да присуствуваат на одредените места во закажаното време заради заедничка молитва.При молитвата, задолжително да се почитуваат ДРЖАВНИТЕ МЕРКИ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА кои ке важат тој ден поради ковид мерките и новите соеви на заразниот вирус.(споделете, заради запознавање на вашите пријатели)

НА ПОМОШ ДА НИ Е ДЕНОТ , И, ЗА МНОГУ ГОДИНИ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment