Маска на домаќинлук и вера

Loading

битолски реални приказни од вистински настани

Пред се да почнеме од повозрасната генерација ќе речите стари луѓе од нив се учи но не секогаш. Еве вистински настан од така стари луѓе

Ако имаш возило и треба да паркираш стариот домаќин ке ти напомени тоа да го направиш баш кај што се срушва зид така ќе има место за негојте гости да паркират на безбедно, од една страна можеби мисли дека улица можи да си присвој или можи мисли негова е ,како и да е Ова не е одлика на домаќин бидејќи постапките му се полни со себичност кон другите луѓе и стар или млад спаѓа во категорија на саможивна лоша личност. Добар човек нема со умисла да те советува да ти се нанеси штета ама не џабе рекле она што на друг му посакуваш сам ќе си го дочекаш , затоа треба на никој лошо да се посакува бидејќи животот е тркало и она што на друг мислиме тоа ни се враќа/

Сега збор два за дамата негова сопруга… никогаш немаа некој мирен живот , постојано кавги и ден денес е така. Таа пак ако треба да фрли габаритен отпад не применва список и процедура за закажување , ако ги сретни оние кои се за тоа тогаш ќе им речи еве 500 земете го ова?. Чунки на татко и им е институцијата (државна) и возилото па самоволието пуштено на најјако. Поради вакви настани на ред нема да можат да дојдат примерните граѓани /

Во овој случај тие два се потполно исти даваат лош пример за младината,

заклучок овие две личности имаат маска на домаќинлук и лажна вера, лажна затоа што попот кога крштева вода подома откако ќе замини му пцујат. Но баш овие се прикажваат како домаќини но Бог секогаш точно знае и залудно е , секој пред Бога одговара за своите дела/

продолжува…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment