МВР: „Лев Тахор“ од Куманово се пресели во Скопје. Групата не е опасна и апелираме на толеранција и солидарност

 72 

Групата еврејски верници за кои се претпоставува дека се членови на еврејската верска заедница Лев Тахор го напушти Куманово, и во моментот престојуваат во Скопје, изјавиле од Министерството за внатрешни работи за „Слободен печат“.

Лицата за кои прашувате го напуштија Куманово и во моментов се во Скопје. Потсетуваме дека овие лица ги почитуваат законите на Република Северна Македонија, се целосно со легален престој тука, и привремено престојуваат во нашата држава. Наведената група не претставува никаква опасност и апелираме на толеранција и солидарност, велат од МВР.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment