Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата спроведе акциска контрола на територијата на Прилеп

 1,477 

Во текот на изминатата вечер (09/10.08.2022) во рамки на проектот „Безбедно лето 2022“, во периодот од 21.00 до 04.00 часот, Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата спроведе акциска контрола на територијата на град Прилеп за санкционирање на возачи кои не ги почитуваат сообраќајните правила и прописи. При контролата санкционирани се 13 возачи. На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци.

Соопштуваат од СВР Битола

фото архива илустрација

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment