Можеби еден ден во Битола ќе има црквичка на Заштитникот на Градот, да има каде да се одбележи достојно

Ветена беше камен по камен ќе се градеше ама не се изгради , сегашниот градоначалник воведе хуманитарни активности за овој празник а е само еден месец, на оваа функција и браво. Што е она кое што можеме за овој еден месец да го издвоиме имајќи во предвид дека над 20 години ги следиме настаните ама не внатре во партиите и не до градоначалниците, така впрочем најдобро може да се долови секоја активност и да се пренесе независно., Засега толку на оваа тема… збор два за црквичка на Свети Нектариј , можеби некогаш ќе има во овој град на било кое место едно ете малечко обележје малечко црквиче параклис најмалку битна е локацијата но жално е да нема обележје на заштитникот на градот Свети Нектариј…градот верува цврсто во подобро утре а во тоа утре можеби ќе има и црквичка бидејќи не залудно кажано е Чудесни се патиштата Божји а за потегот на сегашниов градоначалник РЕСПЕКТ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment