Москва посебно и забележува на Македонија за снабдувањето на Украина со воена опрема

 118 

Секојдневно добиваме поддршка од стотици македонски граѓани, изјави вечерва за Сител, рускиот амбасадор Сергеј Баздникин.

„Тие изразуваат разбирање за мотивите на специјалната операција за заштита на жителите од Донбас спроведено од Русија и солидарност со рускиот народ. Јас сум благодарен на сите за искажаниот став“, рече амбасадорот.

Москва, според амбасадорот Срегеј Баздникин, посебно и забележува на нашата земја за снабдувањето на Украина со воена опрема. Тој вели дека единствено нешто за што се согласува со министерот за надворешни работи, Бујар Османи е дека случувањата во Украина не се закана за Западен Балкан. Москва, според амбасадорот Срегеј Баздникин, посебно и забележува на нашата земја за снабдувањето на Украина со воена опрема

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment