Нас во светот најтешко ни е да сватиме како да се молиме за непријателите

Сакал човек или несакал треба да се моли за оние кои не го сакаат, и кои се оптеретени со лоши мисли. Треба да се молиме и да им посакуваме се најдобро, затоа што сакале или не тие мора да се ослободат од злото кога ќе видат дека неможат да ги остварат своите планови. И колку повеќе мислат лошо толку повеќе Бог на своите им прави добро.

Нас ни се враќа она што му посакуваме на ближниот. И ако одиме во црква на причест нема ништо да ни вреди ако во себе на ближниот му мислиме зло. Со какви мисли се занимаваме таков ни е и животот. затоа треба да сме тивки мирни, полни со љубов и добрина. И кога луѓето пцујат на нас, и мислат се и сешто за нас, ако не оговараат треба да ги благословиваме со двете раце и секое добро искрено да им посакаме

Свет старец Тадеј

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment