Најмистериозниот манастир во светот, капината стара исто колку Мојсеј

Манастирот Света Катерина е еден од најстарите христијански манастири во светот. Изграден е во подножјето на Синајската гора во Египет на местото каде што спрема стариот завет , Бог се обрати на пророкот Мојсеј 1400 години пред Христос
Мојсеј на тоа место спрема преданието здогледал растение капини и токму таму имал видение , пламен и чул глас од ангел Божји. Капината и ден денес се наоѓа на тоа место. Лугето се обидувале да ја пресадат но никаде не успевала. Дел од капината бил испраќан и на анализи во лабаратории а таму било утврдено дека капината е стара исто и колку што бил Мојсеј

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment