На денешен ден 14 јануар во 1833 починал еден од најголемите руски подвижници, Свети Серафим Саровски

И кој ќе се сети на моето име нема да го изоставам од моите молитви- Свети Серафим СаровскиНа 14 јануар 1833 година починал еден од најголемите и напочитуваните руски светители, Преподобен Серафим Саровски, Го најдоа како клечи во молитва , со рацете склопени во форма на крст

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment