НА ПАДИНИТЕ НА ШАР ПЛАНИНА ПРЕУБАВАТА ЦРКВА СВЕТИ ИЛИЈА

Loading

Свети Илија — македонска православна црква во гостиварското село Врапчиште. Црквата се наоѓа западно од селото на падините на Шар Планина. Градена е во поново време. Главна прослава се одржува на Илинден.

Фотографиите се на планинарот професорот Дарко Оносимоски

Дарко Оносимоски автор на фотографиите

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment