Некој странец прашал – ова е туристички град?Не, ова се нашите „домашни битолски туристи“

Loading

Да видиш, и да бидеш виден“ е водечка идеја на шемаџиите од сите градови, ама кога станува збор за овој тренд „никој не  си го можи со битолчани“.
Каде и да си, што и да правиш барем еднаш- два пати дневно редно е да поминеш на корзо по Широк сокак. Дотеран, среден, налицкан до немајкаде.

 Се раскажува една анегдота- битолчани и битолчанки дотерани цакум- пакум уште рано на сабајле пијат кафе на Широк сокак. Некој странец прашал- ова е туристички град? Многу туристи ви дошле, си кулираат, по кафулињава! Не, ова се нашите „домашни битолски туристи“, гласел одговорот од домаќините.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment