Никола Свенчев во Битола го фати крстот кој се фрлаше во базенот на храмот „Св. Великомаченик Димитриј“ во Битола

Loading

Никола Свенчев по четврти пат го фати крстот во Битола

Триесетина битолчани се обидоа да дојдат до светиот крст кој во црковниот базен го положи митрополитот Петар, а Свенчев беше најсреќниот.

„Шести пат скокам по крстот, четирипати го имам фатено. Ова е господова волја, и затоа во моите раце е светиот крст“ изјави Свенчев кој на оваа манифестација учествува уште од 2011 година.

фотографиите се од архивата на Новост

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment