ОН им забрани на вработените да ги користат зборовите „војна” и „инвазија”

 97 

Обединети нации денеска им забранија на своите вработени да ги употребуваат зборовите „војна” и „инвазија” за ситуацијата во Украина.

ОН предлагаат да се користат зборовите „судир” и „воена офанзива”.

На вработените во ОН исто така им се забранува приватно и службено да го употребуваат украинското знаме на социјалните мрежи.

Според ОН причина за забраната е тоа што организацијата сака да ја задржи неутралноста.

Ова е важен потсетник дека ние, како меѓународни претставници, имаме обврска да останеме неутрални”, се наведува во електронската порака испратена до вработените на ОН. /МИА

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment