Општината и Јавните претпријатија од утрово ја чистат Битола од диви депонии

Loading

ОПШТИНАТА И ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЈА ЗАПОЧНАА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО БИТОЛА

Од утрово, започна акцијата за чистење на дивите депонии во Битола. Еден од приоритетите на локалната самоуправа во соработка со јавните претпријатија е компленто да се промени лошата слика која во моментот ја има на повеќе места низ општината. После спроведеното мапирање на најкритичните точки каде се создадени најголемите депонии, со денешната акција се чистат три локации: Обиколницата над Битола, на потегот од Лукоил до тунелот, патот кон село Бистрица и просторот кај ОУ Коле Канински.

Градоначалникот, надлежните служби од општинската администрација и директорите на јавните претпријатија ги посетија локациите каде се спроведува денешната акција, со цел понатамошно координирано делување и на другите места каде е неопходно расчистување.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment