Османи за руската листа: Не сме официјално информирани – „Ќе се придружиме на сите одлуки на ЕУ во осуда“

 106 

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска на прес конференција, по новинарско прашање околу тоа дали се известени за руската листа на непријателство каде спаѓа и Македонија, истакна дека официјално не се информирани.

Нашата позиција кон Руската Федерација во контекст на оваа агресија е јасно искажана, таа е јавно манифестирана и ние ќе се придружиме на сите одлуки на Европската Унија во осуда, но и во дефинирање на односот кој што ќе го имаме со Руската федерација, но тоа ќе го направиме во координација со ЕУ а не врз основа на билатерална одлука“, порача Османи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment