Оставката на Милевски доставена до пратениците

 4,004 

Владата денеска ја испратила до Собранието на Македонија оставката на министерот за локална самоуправа Горан Милевски и таа е веќе доставена до пратениците. Од Собранието информираат дека дополнително ќе известат на која седница ќе биде констатирана оставката на Милевски. Досега во Собранието не е пристигнат предлог за избор на нов министер, а од ЛДП веќе најавија дека за министерско место ќе биде предложен Ристо Пенов.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment