Петок е неработен ден за сите граѓани

Петок, 8 декември, Ден на Св. Климент Охридски е државен празник и е неработен ден.

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2023 година (петок), „Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани. Министерсството го честита празникот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment