Петровска: Одлука за испраќање наши војници во Украина нема и нема да има

 57 

Одлука за испраќање наши војници во Украина нема и нема да има.  Македонија е членка на НАТО и ние како земја членка ќе ги почитуваме и спроведуваме сите одлуки кои се носат во рамки на Алијансата, затоа што сме составен дел и од процесот на носењето на тие одлуки.Ова го потенцираше министерката за одбрана Славјанка Петровска по одбележувањето на Денот на баталјонот за специјални сили на Армијата во скопската касарана „Илинден“. Таа додаде дека досега земјава се придружи на санкциите што беа воведени од страна на ЕУ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment