Победа во Битола на Коњановски слави ВМРО – ДПМНЕ

Loading

 ВМРО ДПМНЕ во Битола слави победа Според информациите од ДИК од обработени 43.226, резултати од 96 од вкупно 170 избирачки места,  за кандидатот на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата Тони Коњановски гласале 13.279 или 50,99%, а за кандидатот на СДСМ и коалицијата Христо Кондовски гласале 11.702 или 44,93% од гласачите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment