Пожарот во Тетовско е ставен под контрола, следува испитување на водата за пиење

Пожарот што избувна во фабриката за бои и лакови кај село Фалише, Општина Тетово, е ставен под контрола. Има по малку чад, но на лице место континуирано се уште има екипа пожарникари од ТППЕ Тетово којашто ја контролира ситуацијата како и полиција за обезбедување на локацијата

Од ЈЗУ Центар за јавно здравје Тетово се излезени на терен за да ја испитаат водата за пиење. Но, резултатите ќе бидат готови за неколку дена. Од ЈЗУ Тетово известуваат дека состојбата на водата ќе биде во ред, бидејќи бушотината од којашто се црпи вода имала 50 метри длабочина.

ЦУК

фото илустрација

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment