По сторијата на Алфа, дури денеска се огласи Спасовски за кластерот во битолскиот затвор: Им нудевме вакцини, не сакаа!

Loading

По детектираните 16 случаи на Ковид во битолскиот Затвор, сите здравствени мерки кои се предвидени согласно протоколите, се преземени и состојбата будно се следи“, се огласи денеска директорот на Управата за извршување санкции, Марјан Спасовски. Вчера, кога затвореник за Алфа ексклузивно откри дека во затворот има ковид-кластер и се жалеше од условите во кои ги третираат, Спасовски беше недостапен. Денеска реши да се огласи. Рече дека дури на затворениците им било понудено и вакцнирање, но тие одбивале, па сега, најголем дел од инфицираните биле токму невакцинираните.

Еве голем дел од нив се токму тие невакцинираните…Нема што да криеме ние, навистина е така, меѓутоа тоа се лица изолирани и вие знаете дека и надвор има Корона… користат викенди, трансмисија има, сигурно е од надвор…Сега ги изолиравме сите тие луѓе, ја следиме нивната здравствена состојба, добиваат витамини..и се што е предвидено“, – изјави за Алфа, директорот на Управата за извршување на санкции, Марјан Спасовски.

   Наспроти овие тврдења на Спасовски, нашиот вчерашен соговорник, заразениот осуденик, денеска вели дека надлежните само се правдале, а додека реалната состојба во Затворот била повеќе од очајна.

  „Лага е, дојдете видете сами..тој треба да дојде да не посети, никој не не’ посетил како прво, доктор не не’ посетил овде, немаме докторка, докторката ни го направи овој вирус. Ни викаше – немате ништо…Со две дози сум вакциниран и земам по четири инфузии на ден…Синоќа не сум спиел, до 7 сабајле не сум спиел, ми се запираше дишењето…Ние сме 4-5 што сме со Корона, тројца се стари по 80 години, по два месеци имаме да лежиме. Тие можат да не’ амнестираат, да не’ пуштат да се лекуваме дома..Не се сите вакцинирани, но повеќето се вакцинирани“, – вели нашиот соговорник.

цел текст тукаhttps://alfa.mk/po-storijata-na-alfa-duri-deneska-se-oglasi-spasovski-za-klasterot-vo-bitolskiot-zatvor-im-nudevme-vakczini-ne-sakaa/?fbclid=IwAR3Nu9znJWJHEkAcOKM8Tyjf7pqx_ce1K9Ans2NPYKRd_zGYYpYoLICQr9g

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment