Прангите во кои бил окован св.Ѓеорѓиј

Loading

Кога царот започна страшно гонење на христијаните, Георгиј истапи пред него и одважно исповеда дека е христијанин. Царот го фрли во затвор, па нареди нозете да му ги стават во клади, а на градите да му положат тежок камен.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment