ПРВОТО МАШКО БИТОЛЧАНЧЕ СЕ РОДИ ДВЕ МИНУТИ ПО ПОЛНОЌ,ГРАДОНАЧАЛНИКОТ МУ ДОДЕЛИ ШТЕДНА КНИШКА СО 10.000 ДЕНАРИ

Прво па машко битолчанче родено две минути по полнок. Градоначалникот Тони Коњановски му додели штедна книшка со 10.000 денари , а утрово беа родени уште две девојчиња на кои градоначалникот им додели по 6.000 денари и пригодни подароци. Нека се здрави и живи

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТОНИ КОЊАНОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ПРВОРОДЕНИТЕ НОВОРОДЕНЧИЊА ВО 2022 ГОДИНА

Во првата ноќ од новата година во Битола се родија четири новороденчиња од кои три во Клиничката болница и едно во приватната болница Плодност. Првороденото бебе е машко чие име е Алексеј, а се роди во Клиничка болница две минути после полноќ. Другите две бебиња родени таму се девојчиња, а новороденото во болницата Плодност е машко дете.Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски при денешната посета на двете болници, на првороденото дете му подари 10.000 денари, а на другите три по 6.000 денари, како и пакет производи неопходни за мајките и новороденчињата во следниот период.„Нека ни е среќна и бериќетна новата година. Првото бебе е машко. Искрени честитки за мајката, за нејзиното второродено дете, прво во оваа година, честитки и за мајките на другите три дечиња, кои не израдуваа во ова прекрасно јануарско утро. Годината добро почна, се надевам дека така и ќе биде. Наша интенција е како локална самоуправа да помогнеме секаде каде што можеме. Да си посакаме пред се за младите, подобри услови за живот, за работа во Битола, да останат тука, да имаме што повеќе принови во оваа година. Уште еднаш, искрени честитки до родителите, а до младите: Останете во Битола, Битола има услови за развој“, рече Градоначалникот Тони Коњановски, при денешната посета на првородените во новата година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment