Реакција на Аманет 1903 та Скопје за настанот во Битола

 1,139 

интегрално соопштение

Во овој момент,никако не смее,да се наметнува прашањето” Треба ли пример од Битола ,да биде презентиран во Благоевград и Сандански,ќе биде ли отворен во Бугарија,македонски културен центар и ќе биде ли покажано пријателството меѓу двете земји,со тој акт?”

Во Историјата,пример за во иднината,веќе е прикажано,дека Македонија и Бугарија не можат да бидат пријателски Земји со ниту една допирна точка,околу тоа прашање.Така да самото отварање,на културен центар “Иван Михајлов”во Македонија е сувишен,понижувачки и навредлив чин,кон македонскиот народ во сопствената Држава. Канцеларија Македонец за Македонец,со јасна порака и директно прашање до власта и опозиција “Кој,зошто и како дозволи, среде Битола,да бидат извалкани имињата на Гоце Делчев,Даме Груев и Јане Сандански,ставајќи ги нивните фотографии,на истото место со фотографијата на Иван Михајлов ,чиво име и носи спорен културен центар.” Додека во истото време,на територијата,на град Скопје,постои,неодамна отворена Канцеларија,која што безкомпромисно и безпрофитно од било која политичка партија,води искрена и чесна борба за Македонската Кауза,во Македонија. Дозволувате и финансиски поддржувате,бугарски политички амбиции,презентирани преку некаков,навидум,културен центар. Ставот на нашата Канцеларија е ,дека оваа брука нанесена му на македонскиот народ,треба да биде затворена во што пократок рок.Администраторите да бидат испратени таму од каде што се и дојдени . Нашите четворица Војводи,веќе имаат своето почесно место и во МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА и во искрена македонската канцеларија,која што се бори чесно за Македонската Кауза,под нивните Заклетви и Идеали. Во овој момент,повеќе од значајно е да секој еден,кој што се чувствува Македонец,поддржи борба за Македонија ,на право место.Четири Војводи,Македонштина,единствените Знаме и карта кои што ги признаваме,дел од Химната,кои што “случајно” се изостава кога се битни манифестации,НИКОГАШ СЕВЕРНА ја газиме … Македонија презентирана преку Историја за во иднина .Канцеларијата Македонец за Македонец,против штетни договори,против лажиран попис,против драконски казни и налепено името “терористи” на македонските Уставобранители… Канцеларијата Македонец за Македонец,Достојна за да ја представува Македонија! Ја осудуваме јавно,последната фотографија од овој пост и ја сметаме за провокација кон Македонскиот Народ ! Орг.Аманет 1903 та Скопје

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment